Založ si blog

Atentát na zdravý rozum

 

Širokokoncipovaná propagandistická kampaň sa chystá „oslavovať“ výročie februárových udalostí 1948. Súčasne Európska komisia, vláda, ministerstvo vnútra a  mašinéria najatých aktivistov a  mimovládok organizujú cenzúru internetu. O cenzúre v televízii, rozhlase a v súkromných mediách nehovoriac.

Február 1948, ako nástup Československa na cestu socializmu, je pochopiteľne cieľom diskreditácie plejády profesionálnych politológov, novinárov a celebrít spravidla závislých a korumpovaných  súčasným režimom. Propaganda je zameraná najmä na študentov. Mladí ľudia sú prirodzeným cieľom  goebbelsovskej propagandy – nemajú vlastnú skúsenosť, sú privyknutí „veriť“ autoritám, hľadajú svoje miesto v živote a potrebujú „porozumieť“ systému, ktorý ich budúcnosť vytvára. No súčasne je to aj generácia, ktorá je schopná vystúpiť a presadiť  vlastnú predstavu o vývoji spoločnosti. Zámerom diskreditačnej kampane proti socializmu je odradiť  ich od organizovaného masového odporu (revolučného protestu) a tak zabezpečiť ochranu nakradnutého majetku oligarchov. Najmä zneuctiť a znechutiť myšlienku, že by banky, poisťovne, podniky, obchodné reťazce mohli byť národným majetkom a ich zisky by nekončili v zahraničných rukách a daňových rajoch, či v nehoráznom luxuse „smotánky“. Pri predstave, že by sa z týchto peňazí mohli financovať komunálne byty, s nízkym nájomným, potreby mladých rodín a detí, že by fungovalo bezplatné a neziskové zdravotníctvo, že by národné podniky garantovali právo na prácu a odstránili nezamestnanosť, či nutnosť cestovať za podradnou prácou do zahraničia, ich oblieva pot.

Prezident A., Kiska a aktivisti tretieho sektora jazdia po školách  s antikomunistickými prejavmi, na náklady štátu , EÚ, vládnych agentúr USA a privátnych sponzorov. Nehanebne  a systematicky porušujú princípy politicky neutrálnej akademickej pôdy.

Myslím si, že nasledujúci text – ak sa podarí ho dostať do rúk študentom- by ich mohol inšpirovať ku kritickému a vlastnému rozmýšľaniu. Nech sami študenti žiadajú odpovede na uvedené otázky od profesionálnych propagandistov. Zdravý rozum by mal ochrániť mladých pred drsnou a hlúpou manipuláciou. Umožniť, aby si sami, na základe faktov, vytvárali životné postoje.

 

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207777x
Priemerná čítanosť článkov: 3778x

Autor blogu

Kategórie