Založ si blog

Podporte fašistické Progresívne Slovensko!

Slovenskú politiku víri nová politická iniciatíva- Progresívne Slovensko, pánov Štefunka, Šimečku, Poliačika a Biháryovej.

 Pozrel som si pekné videá, dobrý komunikačný projekt a prejavy školených manipulátorov a našiel som si ma webe ich „víziu“.  Podotýkam, že som k 148-stranovému dielku pristupoval nezaujatý a v očakávaní, ako tenzie trhajúce liberálnu pseudodemokraciu, ekonomiku voľného trhu predátorov, droliace sa pevnosti EÚ a NATO zachraňujú „mladí a nezaťažení odborníci“. A zistil som, že čítam primitívne fašistické dielko, zabalené do ľúbivývh fráz mainstreamu. Tak, ako Mein Kampf, aj oni presne popisujú hrôzy súčasného liberálneho kapitalizmu. A privatizujú si progres ( všetci, ktorí s nimi nesúhlasia sú spiatočníci, konzervy!).

Nadväzujú na Dzurindovu reformu z roku 1998 ( otvorene sa hlásia k odkazu amerického, protimečiarovskému prevratu, druhej garnitúry VPN) . Inovovali „dvojnásobné platy“ M. Dzurindu (a švajčiarske dôchodky V.Mečiara) súborom podobných, ničím nepodložených výrokov, o „raste blahobytu“ , o „ lepšom vzdelaní“, „slobodnejšom podnikaní“ s odkazom na rôzne tabuľky „názorov“. V „past true“ civilizácii sa totižneporovnávajú fakty ( civilizácia “mimo pravdy“). Moderné agentúry zostavujú tabuľky tak, že oslovia dotazníkom niekoľkých svojich priateľov ( podobného vierovyznania) a podľa ich názorov zostavia tabuľku „nálad“ – postojov ku korupcii, ekonomickej slobode, demokracii, slobode médií a pod. Všetky média potom uverejňujú a stovky expertov analyzujú vývoj nálad v krajinách EÚ (alebo OECD, či celého sveta).

Aj mladiství propagátori progresívneho fašizmu ( ako alternatívy retrofašizmu) sa spoliehajú, že ich nikto nezoberie za slovo, tak ako Dzurinda roky vládol napriek preukázateľnému volebnému podvodu s „dvojnásobnými platmi“. Mám súbor poznámok z Vízie PS ( ďalší dôvod mojej sympatie – aj som dlhé roky bol zamestnancom PS – Pozemné stavby n. p. Trnava…).  Základná schéma je mediálne prežuvaná floskula – riešenie PS aranžované digitálnym jazykom a obsah plný fašistickej nadradenosti správnej rasy ( mladí, vzdelaní, kreatívni, schopní: všetkého)

PS nevidia na Slovensku žiadnu významnú politickú a ekonomickú reformu. Nepovšimli si majetkový prevrat po roku 1989. ignorujú rozbitie RVHP a západnú kolonializáciu Slovenska. Pripúšťajú iba význam vstupu do EÚ a NATO ( aj keď toto rozhodnutie ponajviac pripomína obeť črevného kataru,  s plnými galotami, spadnuvšiu do splachovacieho zariadenia, bežne nazývaného WC). PS menia určujúce delenie politiky, politickú orientáciu z pravo-ľavej  na konzervatívne-progresívne a privatizujú si „progresívne“ . Následne sa usvedčujú , že progresívne je to proamerické…. To, čo oni najlepšie reprezentujú…

Psíci definujú „Nové ekonomické výzvy“, vidia priemyselnú revolúciu 4.0 a konštatujú, že „liberalizácia prehĺbi rozdiely“ a inde (ďalej), že budú zamestnanci profitujúci ( a ťažiaci zo svojho postavenia) a masy nútené meniť zamestnanie, uchádzať sa o stále menej a stále horšie platené miesta… Ak to skombinujeme s požiadavkou znížiť zdravotné odvody zamestnávateľov a „definovať rozsah zdravotnej starostlivosti“ poistenca a ostatné iba na komerčnom princípe, je to – de facto – fašistický princíp, založený na majetkových pomeroch. Chudobnému zaviažu krvácajúcu nohu, v prípade onkologického ochorenia mu dajú adresu najbližšieho hospicu príp krematória.

Celou víziou sa tiahne požiadavka lepšieho vzdelania. Vyčítal som „ multikultúrne školy otvorené cudzím odborníkom“, strata kontroly štátu nad obsahom vzdelania.

Aj predstava ( vízia) o budúcnosti „demokracie“ sa koncentruje na ambíciu PSíčkarov „zachrániť liberálnu demokraciu pred antisystémovými iniciatívami“ digitalizáciou  a požívaním big date  na znevýhodnenie ľudového štátu.

Z ďalších periel „progresívnych“ fašistov uvádzam: Nová kultúra – ekonomický prínos imigrácie, sanácia negatívnej demografickej krivky. Poľnohospodárstvo zanikne. Tradičné poľnohospodárstvo sa bude naopak orientovať na drahšie produkty v bio kvalite a s dôrazom na etický rozmer chovu a spracovanie s vyššou pridanou hodnotou. Energetika- podpora solárnej lobby.

Bonbón na záver : Nový ekonomický model= odbúrať verejné výdaje, znížiť odvody a dane a trh práce vyspraviť dovozom lacnej pracovnej sily ( podpora imigrácie).

Pene Bože, a Lenin s Marxom, zachraňte Slovensko pred „Progresívnym Slovenskom!“

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207791x
Priemerná čítanosť článkov: 3778x

Autor blogu

Kategórie