Založ si blog

Biely bwana Gmbh z Dusseldorfu práska bičom na Slovensku

Svet sa mení a národné štáty  tiež. Stávajú sa z nich agentúry, ktoré prenajímajú svojich občanov korporáciám, ktoré vládnu svetu. Vlády majú jedinú úlohu udržať poriadok- rozumej rešpektovanie vlastníckych práv korporácií a ich nárokov na zisk. Vidno to na každom kroku: dovážajú migrantov, aby vytvorili tlak na pracovnom trhu a korporácie mohli znižovať mzdy a pracovné štandardy, budujú policajné konfidentské štruktúry aby za disidentmi kapitalizmu vliezli do postele aj na WC . Ale nielen za nimi, za každým občanom- mafiáni v uniformách si chystajú aj trestné či mediálne kauzy na svojich konkurentov, či kritikov.

Korporácie pasú štátnych úradníkov, a tých zaujímajú viac benefity a korupčné výhody ponúkané ctenými korporáciami, než vlastní občania.

Na mňa v sobotu dopadol tažký švih biča, z rúk dusseldorfského bwana GmBh. Vlastník ZSE zvyšuje zisky tak, že sa zbavuje prípojok, trafostaníc, ktoré sú náročné na údržbu  Nezdanené dividendy potrebuje na sponzorovanie Bayernu a vlastného manažmentu. Čo na tom že na úkor chudobných občanov malého Slovenska.

V sobotu prestala u nás fungovať jedna fáza, chladničky prestali chladiť, svetlá svietiť, pračky prať. Po urgenciách prišla výjazdová skupina ZSE. Od iných poškodených som sa dozvedel, že prišli a odišli. Vraj trafostanica je súkromná a opravia to len ak dostanú od vlastníka „objednávku“ ….V callcentre mi to približne zopakovali. Síce nevedeli, komu trafo „predali!, ale ich to nezaujímalo. Čo na tom, že oni inkasujú za dodávku elektrickej energie s predpísaným napätím 220V, čo na tom, že inkasujú za údržbu a prevádzku siete, čo na tom, že  posledných 25 rokov (naposledy pred mesiacom) udržovali trafostanicu. Možno nemecký, ale najpravdepobnejšie nejaký slovenský tajtrlík, v snahe vliezť svojmu nemeckému bwanovi do análu prišiel na „geniálnu“ myšlienku. ZSE sa bude tváriť, že všetky prípojky a trafostanice (najmä však staré, po fyzickej životnosti)  nikdy neprevzala do svojho majetku ( v rozpore s realitou – kedysi existovala povinnosť investora prípojku alebo trafo vybudovať a bezodplatne previesť rozvodnej spoločnosti). Drzé v tom, že ZSE roky inkasuje od obyvateľstva úhrady za správu a údržbu zariadení. Drzé v tom, že je dodávateľom normovaného prúdu s napätím  220V ( na trafo privádza mnoho kV napätie – preto sú trafá nutné). Teda nehanebne inkasuje za službu, ktorú nevykonáva. Nie mesiac ale roky bohatnú nemeckí majitelia na sietiach vybudovaných hanobeným socializmom. A keď by ich bolo potrebné udržiavať alebo rekonštruovať hodí drzo starosti na iné subjekty. Spotrebiteľ je rukojemníkom pirátstva v bieločervených farbách. Musí platiť a dokonca dvakrát za tú istú vec. Náš zbytočný štát sa na to prizerá.

O tom, že sú v ZSE prvotriedny bukanieri som sa už pred rokmi presvedčil. Na pozemku mám stĺp s 22 kV vedením. Drzo pri stavbe určili ZSE 20 m ochranné  pásmo na mojom pozemku, kde „nesmiem“ stavať. Overil som si, že v ústave je záväzok o tom, že vo verejnom záujme je možné nariadiť vlastníkovi pozemku znášať obmedzenie ale: . za primeranú úplatu. ZSE ma vysmiali – a skutočne v zákone o energetike je „povinnosť“ vlastníka pozemku znášať  zariadenia na prenos elektriny ale ani slovo o „primeranej náhrade“. Obrátil som sa na ombudsmana. Ten mi odpovedal, že mám pravdu, ale on si vyberá, čo bude riešiť a túto vec „nechce“ riešiť. Nuž to je štát-gauner v praxi. Pokiaľ by som mal znášať újmu v prospech štátu – rozumej iných občanov asi by som tomu rozumel. Ale prečo mám živiť africké hviezdy Bayernu Mníchov neviem….

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj letisko v Rzeszówe používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207735x
Priemerná čítanosť článkov: 3777x

Autor blogu

Kategórie