Založ si blog

Krátke poďakovanie globálnej oligarchii

 

Propaganda vulgárneho liberalizmu, doktríny globálneho oligarchického kapitalizmu, preprogramováva radikálnu ľavicu.

Hlúpe manipulácie s históriou,

animálny antikomunizmus a totalitné maniere mainstreamu, oportunizmus elít prakticky vylučujú diskusiu o historických skúsenostiach – nehovoriac o súťaži – kapitalizmu a reálneho socializmu.

Vyháňajú ľavicu z diskusií o minulosti.  Aj keď polemika o minulosti – mystifikácie a reštaurácia kapitalizmu, manipulácia s faktami a odbúravanie sociálnych istôt ju – radikálnu ľavicu – prirodzene priťahovali, ako včely med.  Zvrátená „boľševická“ doktrína pseudoliberálov (elitami ovládaná „hlúpa“ väčšina má pravdu), so stalinskými prvkami – vytváranie mlčiacej väčšiny ideologickými doktrínami a zastrašovaním, znemožňuje diskusiu. Monológ hlúposti jednofarebnej, nekritizovateľnej, liberálnej pravice generuje prirodzený odpor voči monopolu dogmatickej hlúposti. Vraj  Američania šíria demokraciu a pokrok bombardovaním a okupáciou, Vraj voľný trh je slobodou aj, keď zotročuje miliardy v prospech malej skupiny oligarchov a podobne.

Z diskusie o minulosti ľavicu oligarchia vylúčila!

 

Totalitný, policajný štát,

politickej pravice, s ambíciou kontrolovať ( začipovať?) populáciu od kolísky do hrobu. Predpisovať spôsob myslenia, s cenzúrou, a dokonca s prenasledovaním iných názorov.

Dobre platený, ale aj tak skorumpovaný, mocenský aparát  – exekutíva, prokuratúra, polícia a súdy – prenasledujú iné názory inkvizičným spôsobom. Je jedno, či si vinný (marxistické, komunistické, ľavicové názory ale aj akýkoľvek antikapitalistické názory). K „priznaniu“ ťa donútia a pre výstrahu „upália“. Ľavica sa tak reálne nemôže uchádzať o uplatnenie v politickej súťaži. Pochopili to už aj voliči. Aj  v aktuálnych  voľbách pseudoľavica ( sociální demokrati) dostávajú na frak. Voliči rozpoznali, že „budovať kapitalizmus“ prostredníctvom tejto fejkovej odnože socialistického hnutia je rovnaké, ako škrábať sa za pravým uchom ľavou nohou..Ide to, ale je to smiešne…. Politický monopol pravice zvádza k hlúpostiam nekontrolovanej moci. To vnímame najmä v malých marginalizovaných, kolonializovaných štátoch, anektovaných EÚ po rozpade RVHP. Objektívny pozorovateľ musí vidieť, ako sme sa z neefektívnej kooperácie, kde sme sa mohli so svojimi záujmami presadiť dostali neefektívnej organizácie, kde naše záujmy nikoho nezaujímajú.

Totalitná moc, podporovaná mediálnymi manipuláciami, znemožňuje reálnu účasť ľavice v aktuálnej politickej súťaži.

 Z riešenia súčasných problémov oligarchia ľavicu vylúčila!

Ostáva len tvorivá diskusia o budúcnosti,

Ľavicu ( vďakabohu) donútila oligarchia sústrediť sa na uvažovanie a ponúkanie budúcnosti. „Vytlačili“ nás do priestoru, kde sme doma. Naše hodnoty potrebujú – po zlyhaniach snáh  o humánny socializmus a po a jeho ukradnutí a vykradnutí globálnou oligarchiou – práve overiť v reálnych futuristických konceptoch. Nehovoriac o tom, že domémou ľavice je pokrok. ( Na rozdiel od kapitalizmu, ktorý sa sústreďuje o uchovanie statusu quo).

Môžeme kreatívne uvažovať o ekonomických a politických riešeniach. Môžeme proti debilným trhovým pravidlám ( 70-90% ceny tovarov a služieb tvorí marža a náklady na reklamu a marketing, po zemeguly „rozvážame „tovary“, ktoré sa s minimom enviromentálnych nákladov dokážeme dorobiť za rohom, trh pauperizuje hladujúcu masívnu väčšinu a súčasne „plače“ nad deficitom spotreby) postaviť racionálne riadenie výroby a distribúcie rozvinutou informačnou technológiou. Proti neodstrániteľnej chybe kapitalizmu  – vyrobí viac tovaru, ako sa môže uplatniť na trhu ( pre nízke mzdy, krátené o zisk – nadhodnotu), môžeme ponúkať zvýšenie užitej produkcie. A to nielen materiálnym konzumom, ale aj humánnymi príležitosťami vzdelania, kultúry, uplatnenia individuality.

Ľavica má príležitosť ponúkať budúcnosť!

Takže buržuji-duraky, ďakujeme!

Skúsime sa zmocniť príležitosti, ktorú nám vnucujete a tam, kde ste bezpohlavne neplodný!

Ďakujeme za BUDÚCNOSŤ!

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207959x
Priemerná čítanosť článkov: 3781x

Autor blogu

Kategórie