Založ si blog

Kolaboranti, quislingovia a tí druhí

Vážení spoluobčania, priatelia, aktivisti hnutia proti militarizácii Slovenska,
je veľmi dôležité, že aj dnes tu stojíme ( Bratislava, Hviezdoslavove námestie, 18.5.2017)  s jasným postojom k pobytu cudzích vojsk na Slovensku. Že zreteľne hovoríme NIE americkým základniam na Slovensku, stupňovaniu napätia s Ruskom a okupácií kontinentálnej Európy.
Práve tu a práve dnes vedieme boj za suverénne Slovensko, za mier v Európe a vo svete.
Napriek systematickému masírovaniu verejnej mienky občania Slovenska nevítajú cudzie vojská. Na Slovensku nemá úspech antiruská propaganda glorifikujúca ukrajinských fašistov, podporovaných Nemeckom a USA. Na Slovensku sme stále solidárni s obeťami humanitárneho bombardovania Juhoslávie ( pod ktoré sa podpísal nielen V. Havel ale aj slovenská vláda pod vedením M. Dzurindu) .
Väčšina na Slovensku sa teší z úspechov ruského letectva v Sýrii, ktoré zastavilo rozvrat na Blízkom Východe organizovaný USA a Izraelom, podporovaný renegátmi v Egypte a Saudskej Arábi. Rusko tak účinne zmiernilo mnohomiliónovú imigračnú vlnu vojnových obetí do Európy.
Áno, aj na Slovensku máme piatu kolónu tretieho sektora a Amerikou podporovaných jastrabov ako je prezident Kiska, štátny tajomník Ondrejcsák, Šebej, Duleba, Osuský. A hoci s nimi kolaboruje aj časť miestnych elít, my tu na námestí im pristrihujeme krídla. Naši jastraby nelietajú vysoko, iba sa plazia po televíznych štúdiách. Nemajú odvahu vyjsť na svetlo božie, tak, ako chodíme pravidelne my. Verejnosti sa boja aj lobbisti, najmä bývalí ministri obrany, by radi strčili svoje ruky ( po provízie) do ešte väčšieho mešca spoločných peňazí. Nemajú odvahu povedať, kde budú musieť zrušiť lekársku pohotovosť, kde zavrú nemocničné oddelenia a celé nemocnice, zrušia školy a obmedzia vedu a výskum na Slovensku.
Poza chrbát verejnosti v týchto dňoch vrcholí kampaň za 50% zvýšenie štátneho rozpočtu na zbrojenie. Andrej Kiska vo Walese v roku 2014 sľúbil nárast rozpočtu na zbrojenie. Rozumiem jeho snahe lepšie chrániť si svoje bankové kontá a byť užitočný pri zaisťovaní „investícií“ ( rozumej peňazovodov zo Slovenska) jeho amerických, nemeckých a francúzskych priateľov. Preto zriaďujú americké vojenské základne na Slovensku. Preto sľubujú peniaze americkým zbrojovkám, ktoré chcú predať morálne zastaranú výzbroj a získať nové zdroje pre „akcionárov“ a na modernejšie zbraňové systémy..
Keď som Vás dnes chcel osloviť mal som záujem si oživiť aj text Záverečného dokumentu KBSE ( Helsinky 1975) S hrôzou som zistil, že jeho slovenský preklad nie je jednoducho na nete prístupný. Teda konštatujem európske inštitúcie a naše vládne agentúry vedú hybridnú vojnu aj proti dokumentom o medzinárodnom mieri. Našiel som český text a pochopil som, komu a prečo text prekážaí. V prvom koši sa 33 európskych štátov, spolu s USA a Kanadou, zaviazali dokonca aj garantovať právo na neutralitu signatárskych štátov. V tzv. druhom koši sa vlády zaviazali citujem : „žiadne zdôvodnenie nemôže poslúžiť k ospravedlneniu použitia hrozby silou alebo k použitiu sily“. Mŕtvi civilisti v Juhoslávii, v Iraku, v Lýbii, v Sýrii, v Paname a na Grenade usvedčujú USA a ich spojencov z podvodu. Z podvodu usvedčujú R. Reagana, G.Busha, B.Clintoina a B. Obamu základne NATO na území bývalého Sovietskeho zväzu a štátov Varšavskej zmluvy, hoci sa USA zaviazali v Reykjaviku a na Malte nerozširovať alianciu týmto smerom.Podvodom je konverzia zbrojárskeho priemyslu na Slovensku – z podvodu V. Havla ( nejde o demilitarizáciu) usvedčujú nielen tisícky osudov našich odborníkov-zamestnancov, ale aj čísla medzinárodného obchodu so zbraňami. Keď americké zbrojovky obsadili uvoľnené trhy. Pravda v rukách V. Havla určite nezvíťazila, keď vyhlasoval, že vystúpenie z Varšavskej zmluvy je cestou aj k zrušeniu NATO a k ukončeniu činnosti vojenských paktov v Európe.
Podvodom je aj vstup Slovenska do NATO. V roku 1997 bolo zmarené referendum o vstupe do NATO, bolo vyhlásené, ale nekonalo sa. Doteraz!
No k dohode o NATO sme sa pripojili. A zasa sú tu ďalšie podvody! Po prvé -pristúpili sme k dohode o spoločnej obrane a presviedčajú nás, že sme vstúpili do organizácie – federácie štátov podriadených USA. Po druhé- obrana ( ktorá je definovaná, ako princíp spolupráce signatárskych štátov NATO) je podľa všetkých vojenských poučiek iba činnosť na vlastnom území. NATO – a každý deň sme informovaní o jeho činnosti mimo územia členských štátov – je však útočný agresívny a nebezpečný nástroj medzinárodnej politiky, nerešpektujúcej Chartu OSN ani KBSE!.

Priatelia,
má zmysel s podvodníkmi diskutovať a dúfať v ich čestné konanie?
Nie! My s p. Kiskom a jeho kolaborantami nechceme diskutovať – oni nie sú partnermi pre dohodu. Tak, ako generáli našej žoldnierskej armády, ktorí prisahali vernosť socializmu a dnes slúžia Západu. Tak, ani slovo kolaborantov nemá žiadnu hodnotu. My im potrebujeme iba nasadiť uzdu. Aby vedeli, že na Slovensku, nie sú iba voliči z Hornej-Dolnej, manipulovaní komerčnými médiami a dotovanou propagandou a voliči z Mašličkova ochotní, za fľašu piva a cigarety, odovzdať hlas komukoľvek.

Tu sú dnes slobodní občania Slovenska, ktorý hovoria nie jeho militarizácií.

Hovoríme to aj kolaborantom, ale aj tým, ktorí z donútenia v parlamente, vo vláde a v armáde tolerujú príkazy amerických okupantov a ich miestnych prisluhovačov. Vám držíme palce vieme, že môžete okupáciu zmierňovať, že viete – s rozumom – brániť naše záujmy. História to rozlíši.

Nespojte svoje osudy a svoju povesť s podvodníkmi a hochštaplermi. Bez vás budú domáci quislingovia bezmocní….

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207192x
Priemerná čítanosť článkov: 3767x

Autor blogu

Kategórie