Založ si blog

Najlacnejšie protiteroristické opatrenie

Je mi ľúto civilných obetí nevyhlásenej partyzánskej vojny v Paríži, tak ako ma znepokojovali aj vraždy civilov americkými dronmi v Pakistane, Afganistane a na Blízkom Východe.

Už dávnejšie som upozorňoval, že táto vojna bude iná ako tie predošlé: v I. svetovej vojne umierali v špinavej vojne vojaci v zákopoch na oboch stranách.

V II. svetovej vojne sa okrem vojensko-politických cieľov zakrývali ekonomické ( imperialistické) záujmy aj rúškom šírenia „civilizácie“  ( bojom s boľševizmom, kolonializáciou menejcenných Slovanov a „odstránením“ parazitujúcich “ Židov). Preto počet civilných obetí v zázemí prekročil počty padlých vojakov. A obrovské civilné obete sa stali nielen „súčasťou“ vojny, ale aj „parametrom“ hodnotenia efektívnosti vojenských operácií.

Rozpútaná tretia svetová vojna je tzv. „hybridnou“ rozumej ideologickou vojnou ( náboženskou?, imperialistickou? rasovou?, zápas o globálnu vládu finančnej oligarchie?). V nej umierajú a budú umierať predovšetkým civilisti. Politici a veliaci dôstojníci majú svoje ochranky, policajnú ochranu a kryty, Nórsky dokument uvedený ČT ukázal ako mladí piloti US Army navádzajú drony  zo základní v USA. Vzdialenosť, digitálny filter ( nehľadia vraždeným „ do očí“), zbavuje útočníkov akejkoľvek sebakontroly. Dokonca cielia a zabíjajú  pakistanské deti a civilov „na rozkaz“, bez akejkoľvek morálnej zodpovednosti, necítia sa byť „v boji“ – oni sú chránení vzdialenosťou, hrubými panciermi a najmä anonymitou….

Vojna, svojou nevypočítateľnosťou a brutalitou, vyvoláva strach. Aj my sami budeme ako „ohrození“ lepšie tolerovať zvyšovanie právomocí polície, tesnejšieho odpočúvania, dôslednejšieho sledovania (a možno aj vyprovokovaného susedského udavačstva). „Pochopíme“ potrebu financií pre nákup a vyzbrojovanie profesionálnej armády ( profesionál je platený za splnenie rozkazu, nie za obranu vlasti…). Nebudeme proti „veliteľstvám“ vojenských paktov, okupační vojaci budú tolerované zlo, ktoré znižuje vlastný pocit ohrozenia.

Mám návrh najlacnejšieho „protiteroristického“ opatrenia: zrušte ochranky politikom, nech sú rovnako ohrození ako my ostatní, ak príjmu zlé rozhodnutie. Ak budú rovnakými „cieľmi“ ako my, nebudú útočníci cieliť svoje zbrane na nevinných, ale na  zodpovedných. Možno by poslanci hlasujúci za okupáciu a vzdanie sa velenia zriadením základne NATO lepšie zvažovali či nevytvárajú zo Slovenska nový cieľ hybridnej vojny. Ak by sa necítili pod cudzími hlavňami bezpečnejší ako ich spoluobčania možno by „aklamačná jednota“ bola nahradená serióznou diskusiou a zodpovedným zvažovaním… .

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207717x
Priemerná čítanosť článkov: 3777x

Autor blogu

Kategórie