Pán minister, viete kde sú dvere?

10. júla 2017, Janošovský Juraj, Nezaradené

Slovenská politika je stále viac panoptikom slovenskej hlúposti. Myslel som, že po ministrovi Džatkovi a premiérovi Dzurindovi sa už neobjaví väčší Dumbo. „Našla ho“ Slovenská národná strana. „No name“ minister školstva delegovaný za zásluhy ( dúfam, že iba pracovné) svojej manželky, pri rozkvete jednej finančnej skupiny, je ilustráciou toho, že nešťastie nechodí samo. A dopĺňa triumvirát „politikov“ dokazujúcich, že pre spôsobilosť na výkon vrcholových funkcií sa na Slovensku rozumová zdatnosť neskúma.

Školstvo –sui generis – je najkonzervatívnejší systém verejnej služby. Mimoriadne odolný horlivým „reformátorom“. Tí ponovembroví dokázali za pár rokov zdecimovať systém, ktorý sa formoval (od Márie Terézie) tri storočia. Princípy prežili ich menticídu ( genocídu mentálneho zdravia). Za pár rokov L. Kováč. M. Ftáčnik, M. Fronc a jeden maďarský defraudant dokázali len posunúť našu vzdelávaciu sústavu z európskej na koloniálnu úroveň rovníkovej Afriky. No  národniarsky minister dokázal v týchto dňoch zažiariť. Jeho reforma dostala novú perličku: nebude potrebné, aby sa všetci vedeli podpísať. Zavádza „tlačené písmo“ a „spojité“ sa stáva nepovinným. Možno pánu ministrovi vystačia na vyjadrenie jeho duchovného obzoru emotikony Facebooku. No odsúdiť celú generáciu na čipovanie  (ako psíkov a mačičky) je naozaj narodniarsky úder pod pás. Podpis tlačeným písmom nebude identifikovateľný ( nikto nebude mať svoj rukopis), a tak problém na „ministerstve pravdy“ vyriešia začipovaním občanov. Neviem, či opatrenie zrušiť individualitu, neobsahuje politický cieľ popularizovať protonacistické strany. Určite je však ilustráciou intelektuálnej nedostatočnosti, ak na základe 2500 podpisov (v spoločnosti kde 5 500 000 občanov je produktom jednotnej vzdelávacej sústavy) zruší „minister“ povinnosť naučiť deti písať spojito ( rozumej môžu sa naučiť písať tlačeným….)!

Vedel by mi pán minister povedať, či sa je možné unikátne podpisovať tlačeným písmom?

Má pán minister za správne, aby sa miesto unikátneho podpisu zaviedlo „čipovanie“ ?

Pán minister, naozaj ste sa s pánom Kaliňákom a pánom Pellegrinim dohodli, že Slováci zaniknú a budeme mať iba miešancov s čipmi známej americkej firmy?

Pán minister neuvažujete, že by ste zjednodušili matematiku na rozpoznávanie množstva – napr. málo, veľa a dosť….?

Pán minister, mám Vás dosť!