Založ si blog

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

 

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku.

Aspoň pomenovať veci:

Ide o majdan 
– proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – Taliansko, Tusk – EÚ, Porošenko- Ukrajina a pod.), ochotných organizovať žmýkanie vlastných obyvateľov, likvidáciu verejných služieb – vzdelania, zdravotnej a sociálnej starosltivosti.

Kolaboranti sa stávajú obeťami hegemónov
. – žiadna kolaborantská vláda nie je dosť úslužná, aby sa nenašli kolaboranti s výhodnejšou ponukou kolaborácie ( Sulík/Nicholsonová – Fico/Kaliňák). Rozdiely sú vždy v neprospech ľudí – hrozí sociálny terorizmus liberálnej pravice. Čím menšiu verejnú podporu majú tým sú bližšie používaniu represie mocenského aparátu ( polície, súdov, exekútorov) A o to bližšie sú mafiánksym štruktúram, ktoré dokážu spoločnosť terorizovať. Paradoxne „boj proti mafii vo vedení štátu“ smeruje k posilneniu mafie vo vedení štátu.

Generačná revolúcia
– strategické inštitúty ponúkajú generácií, ktorá sa chce politicky emancipovať generačnú revolúciu. Stavajú mladých ( študentov) proti starým (dôchodcom) a jednotlivé problémy formulujú generačne. Považujeme to za neetické a účelové.

Neexistuje kapitalizmus s ľidskou tvárou, iba pokusy kapitalizmus idealizovať a kánonizovať. Sociálna záťaž starších nie je tým, čo bráni úspechu a šťastiu mladých. Ich životné skúsenosti starších sú prekážkou hlúpej propagandy liberálneho kapitalizmu. Tradičné rodiny nebránia šťastiu LGBT ( iba hatia plány po redukcii obyvateľstva).  Zrušenie sociálneho poistenia a jeho nahradenie ionvestičným sporením v neistých súkromných fondoch nie je cestou k „lepšej“ starobe ale k doživotnému otroctvu. „Moderné“ školstvo nevzdeláva lepších odborníkov, ale „operátorov montážnych liniek, obete propagandistickej manipulácie, ktoré nemajú iné záujmy ako večerný seriál pre mentálne zaostalých a plnú misu ochuteného biologického odpadu na stole.

Rozdeľuj a panuj ( Divide et impera)
– to je stála prax súčasných totalitných vládcov. Vytvára dojem, že reprezentujú jednu časť spoločnosti proti druhej. Súčasne časť jej oponentov zvádzajú k ideologickej prudérii. Cieľom je zabrániť masovému verejnému odporu proti ich čachrom.

Áno našim nepriateľom je trieda oligarchov, no odmietame snahu o politický monopol hŕstky globálnych finančníkov a ich miestnych renegátov. Príkladom toho, že nejde o hodnoty, ale o korytá je mediálna manipulácia s právom na slobodou prejavu. Kým o nevyšetrenej vražde majú média jasno a považujú ho za „ohrozenie slobody slova“ , koordinovane mlčia o hrubom zásahu moci – nasadenie policajného komanda proti šéfredaktorovi ZaV Rostasovi. Na rozdiel od tragédie mladého páru vo Veľkej Mači, kde naozaj nikto súdny nepredpokladá priamu účasť Fica čI Kaliňáka, priama účasť mocenského aparátu pri zastrašovaní a perzekúcií za vyjadrený názor je nesporná.
Média a politici sú schizofrénne…
V jednom prípade účelovo škandalizujú a v druhom prípade unisono mlčia

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

Atentát na zdravý rozum

16.02.2018

Širokokoncipovaná propagandistická kampaň sa chystá „oslavovať“ výročie februárových udalostí 1948. Súčasne Európska komisia, vláda, ministerstvo vnútra a mašinéria najatých aktivistov a mimovládok organizujú cenzúru internetu. O cenzúre v televízii, rozhlase a v súkromných mediách nehovoriac. Február 1948, ako nástup Československa na cestu [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207195x
Priemerná čítanosť článkov: 3767x

Autor blogu

Kategórie