Založ si blog

Pán Rezník, prestaňte propagovať terorizmus. .. .

Vážený pán riaditeľ,

prostredníctvom úhrady za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska sa podieľam na financovaní Vašej inštitúcie. V tejto súvislosti rozhodne protestujem proti tomu, aby ste používali tieto finančné prostriedky na podporu terorizmu., tak, ako  to urobili v Správach RTVS  na STV1 dňa 4.12.2017. V odvysielanom príspevku Kataríny Vitkovej, ste oslavovali a propagovali známych teroristov bratov Mašinových a legitimizovali ich teroristické aktivity, pri  ktorých zabili, podrezali a postrieľali sedem nevinných občanov, vylúpili viacero skladov so zbraňami, ulúpili peniaze a zapálili viacero statkov. Sú Vami  vykresľovaní, ako hrdinovia, bojovníci proti komunizmu.

Už niekoľko storočí sa poprava bezbranných zajatcov považuje za brutálny teroristický čin a je  pre mňa neprijateľné, aby som bol nútený hoci aj zákonom financovať   propagáciu brutality a terorizmu vôbec.

Pripomeniem vám podstatné udalosti aj s prameňmi, niektoré, dokonca, s autentickým vyjadrením teroristov.

Chlumci nad Cidlinou 13.septembra 1951  zajatého odzbrojeného príslušníka ZNB chcel jeden z bratov najprv zlikvidovat železnou tyčou. „ Tlustou železnou tyčí udeřil Kašíka Ctirad ( Mašín), příslušník ale po úderu nezemřel, ani neztratil vědomí, a tak byl zastřelen“ (https://cs.wikipedia.org/wiki/Skupina_brat%C5%99%C3%AD_Ma%C5%A1%C3%ADn%C5%AF#Před_rokem_1951)

V Čelákoviciach 28. septembra 1951 sa rozhodli získať Mašínovci ďalšie zbrane.“ tentokrát bol zvolený postup, ktorý vymyslel Ctirad – a to príslušníka „okecat, pak mu říct ruce vzhůru, odzbrojit ho, svázat, uspat chloroformem a pak ho oddělat“. Čelákovického príslušníka Jaroslava Honzátka, ktorý zastupoval za kolegu, vylákali zo strážnice pod zámienkou dopravnej nehody. Príslušníka odzbrojili a zviazali. Po návrate na stanicu chhloroformem omámeného a spútaného Honzátka podrezal  Ctirad Mašín dýkou

V Hedvíkove na Chrudimsku 2. augusta 1952 zastavili Josef Mašín a Václav Švéda v rovnošatách LM auto  Kovolisu Hedvikov, v ktorom boli mzdy pro zamestnancov (884 239 korun). V potyčke bol zabitý účtovník Josef Rošický.  Rošického vinou bolo, že  bol údajne členom KSČ. Svedkovia však potvrdili, že Rošický členom strany nebol, dokonca sa vyhýbal funkcíam  ( Oběť Mašínů? Úředník, žádný milicionář. Týden. 2008-03-17, čís. 11, s. 13).

V okolí Pivína 7. septembraí 1953 zapálili Ctirad Mašín a Václav Švéda niekoľko stohov slamy. Pri potyčke s miestnymi dobrovolnými hasičmi postrelilil Mašínovci  Jána Leciána a spôsobili mu závažné poranenie hrudníku a pravého oka. (  MOTÝL, Ivan. Odboj v režii zbrklých kovbojů. Týden. 2008-03-17, čís. 11, s. 34 – 37.).

Pokiaľ nebudete reagovať na tieto skutočnosti adekvátnym spôsobom, v primeranej lehote, budem mať za to, že podporu terorizmu schvaľujete a v jeho propagácií mienite pokračovať. Keďže odmietam byť kolaborantom – spolupracovať pri trestnej činnosti, nemal by som inú možnosť ako prestať od  1.1.2018  podieľať sa na tejto nemorálnej a trestnej činnosti a prestal by som financovať takúto činnosť. Ani zákon o úhradách za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska ma predsa nemôže nútiť zapájať sa do trestnej činnosti a pošliapavať elementárne civilizované pravidlá, ktoré sú súčasťou všeobecne rešpektovaných, zákonmi chránených, humanistických a náboženských princípov. Pritom si vyhradzujem právo získavať pre takýto postoj ďalších občanov.

Propagácia terorizmu je nielen v rozpore s Trestným zákonom, ale je aj v rozpore s Ústavou SR, dokonca významným spôsobom porušuje aj medzinárodné záväzky  Slovenskej republiky. Domnievam sa, že nie je možné nútiť občanov, aby sa akýmkoľvek spôsobom ( napr. financovaním) zúčastňovali trestnej činnosti..

Nechápem ani mlčanie kontrolných orgánov pre média a RTVS. Považujem to za podnet pre konštatovanie vysokého rizika ich nefunkčnosti, formálnej činnosti a neschopnosti účinne chrániť záujmy koncesionárov i dodržiavanie zákonov v činnosti médií.

Pochopiteľne bez Vašej reakcie, si netrúfam zaželať Vám mnoho úspechov vo Vašej práci, hoci som Vaše zvolenie privítal ako krok lepším smerom, než sa RTVS uberala smerom k pokleslej komerčnej produkcii a štvavej ideologizovanej propagande, mimo reality a faktov.

Súčasne Vás chcem upozorniť, že tento list má formu „otvoreného listu“ a vyhradzujem si právo zverejniť jeho obsah. Žiadam Vás, aby ste pri odpovedi mali na zreteli túto skutočnosť, prípadne ma upozornili, ak svoju odpoveď budete považovať za dôvernú.

 

 

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 206902x
Priemerná čítanosť článkov: 3762x

Autor blogu

Kategórie