Založ si blog

Uberobčan Benčík exceluje v roli Kecala z Prodané nevesty

V  modernej dobe, keď sa grafomani nazývajú „blogermi“, sa možno vo verejnom priestore stretnúť s exotickými postavičkami. Jedna z nich – frustrovaný vidiecky dôchodca – si dokonca získala „európsku“ reputáciu. Eurorenegáti mu udelili titul „überobčana“. Slovenský bloger, s narušeným hodnotovým systémom, (netají sa sympatiami k patologicky morbídnej stránke „zomri“) si užíva slávu mainstreamových médií a amerických štipendií. Nadobčanovi teda pasuje aj marketingové označenie UBERobčan, podľa známeho subjektu „zdieľanej“ ekonomiky:Naozaj, chová sa ako „občan“ na prenájom ( FOR RENT).

V nemenovanom denníku, nezávislom od všetkého, okrem peňazí (kapitálu), si 17.8.2017 zablogoval na tému „Ľavicový a pravicový extrémizmu na sociálnych sieťach“. Neviem, či onen veľduch Považia, niekedy čítal libreto „Prodané nevěsty“, ale pokúša sa – ako Kecal, v librete – nahovoriť verejnosti i protagonistom príbehu, že má univerzálnu licenciu na organizovanie sobášu ľavice a pravice. ( Ak by sa aj chceli sobášiť, ťažko uveriť, že by si na „pytačky“ objednali aktivistu americkej ambasády). Babrák Kecal sa aj tak, o dušu, snaží vyhovieť objednávke diskreditovať systémovú opozíciu, vnútiť jej ideologické problémy a popliesť jej sympatizantov.
Kecal Benčík sobáši Rostasa ( zo Zem a Vek) a mladých aktivistov KSS ( Artura Bekhmatova) a DAVu2 (Lukáša Perného) s Kotlebovými spolupracovníkmi. Pracne vyhľadával fotodokumentáciu ( alebo si na čiernu prácu zaplatil brigádnikov?), na ktorej bubnuje Lukáš pod konfederačnou zástavou a Artur sa rozpráva s R. Švecom na antiNATO proteste.
Rozsiahly blog je zaujímavý tým, že druhá časť je už len o diskreditácií Kotlebových aktivistov. Zámer trčí, ako slama z blogerových čižiem: odradiť ľavicu od protestov proti režimu, lebo sa tak stáva partnerom radikálnej pravice. UBERobčanovi zabudli vysvetliť, že oba prúdy nespájajú sympatie k retrofašizmu ( veď po toľkých obetiach komunistov je to vylúčené). Oba prúdy ( ako rozumná verejnosť všeobecne) sa zhodujú v tom, že kolaborujúce elity zdevastovali Slovensko v zahraničnom neokoloniálnom záujme. A verejný vulgárny ( faktami nepodložený) antikomunizmus dnes šíria mainstreamové média rovnako ako fašisti a ich kolaboranti pred osemdesiatimi rokmi.  Tak, ako Tisov režim, aj v súčasnosti miestni kolaboranti nahradili právny, policajným štátom. S odpočúvaním, donášaním a politickou korupciou. Média „odstreľujú“ neposlušných funkcionárov, zatiaľ iba na TV obrazovkách. No agresívni aktivisti ( viď spomínanú stránku „ZOMRI“) sa prezentujú pripravenosťou riešiť problémy súčasného protektorátu aj „ostrými“.
Pán Benčík, tak velebený dobre plateným aparátom Európskej komisie, sa vraj stretáva s vyhrážkami. Viem, ako hrôzu mu môže spôsobiť predstava, že by mal svoje názory na „výhody“ súčasného režimu predniesť niekde na zhromaždení v slovenskej hladovej doline. Alebo, že by sa ocitol sám medzi „otrokmi“ agentúrnej práce po smene na kórejskej, nemeckej alebo francúzskej montážnej linke….

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 208127x
Priemerná čítanosť článkov: 3784x

Autor blogu

Kategórie