Založ si blog

Prosbopis slovenskému ministerstvu PRAVDY

Otvorený list JUDr. Kaliňákovi, podpredsedovi Vlády SR a ministrovi vnútra SR
Vážený pán minister,
na webových stránkach Vášho ministerstva je definícia ľavicového extrémizmu (www.minv.sk/?a-z-index&sprava=lavicovy-extremizmus). Ako občan sa nechcem vystaviť riziku trestného stíhania, ktoré  od 1.1.2017 nariaďuje Národná rada Slovenskej republiky. Keďže trestný čin extrémizmu je naviac, na základe návrhu JUDr. Žitňanskej, na rozdiel od úkladnej vraždy, nepremlčateľný, dovolím si Vás (alebo Vami povereného zástupcu) požiadať o vysvetlenie niektorých nejasností definície „ľavicového extrémizmu“. Dúfam, že mi tieto informácie poskytnete, keďže, podľa vládneho návrhu by posudzovali moju vinu na „špeciálnom“ (inkvizičnom) súde veľmi pravdepobne na základe Vašej definície. Podľa novej platnej legislatívy musím preukazovať svoju nevinu. Teda, že som neporušil Vami určené hranice pre moje názory a postoje, nečítal som zakázané knihy či nepublikoval nepovolené myšlienky. Je preto nevyhnutné poznať „platnú“ definíciu o to viac, že „špeciálni“ sudcovia, budú zrejme osobitnými výhodami ( tzv. vládnou korupciou ) motivovaní vynášať „vládou“ očakávané rozsudky.
Vo Vašej definícii ľavicového extrémizmu uvádzate: „Ľavicový extrémizmus … sympatizuje s historickým komunizmom a anarchizmom.“
Mohli by ste ma informovať, v ktorej krajine a kedy bol komunizmus? A – nedajbože – ktoré moje sympatie by sa mohli trestne stíhať? Zaujímajú ma tiež, či nesmiem o komunizme rozprávať, písať a či musím všetky knihy, kde sa o komunistických (prípadne anarchistických) ideáloch hovorí spáliť, alebo stačí ich odovzdať ( ako je to v prípade strelných zbraní) na Vašom ministerstve alebo najbližšej úradovni Policajného zboru SR?

Ďalej uvádzate: „ Prívrženci… Pokúšajú sa o absolútnu rovnosť v spoločnosti “
Prosím o vysvetlenie, akú poznáte inú – okrem absolútnej- rovnosť. Žijem v presvedčení, že rovnosť buď je, alebo nie je. Bez Vášho vysvetlenia chápem ten problém, ako problém tehotnosti- buď je žena tehotná, alebo nie je. Zatiaľ si nemyslím, že ak zje sardinku, nie je absolútne, ale iba čiastočne tehotná. Rovnako tak, v matematickej logike ( ak by ste filozofickú logiku považovali za vágnu) sa buď dve strany rovnice rovnajú alebo nerovnajú. Ako by mala vyzerať, podľa rozhodnutia Vášho ministerstva, iná, ako absolútna rovnosť?
Podľa Vašej definície: „( Ľavicový extrémizmus) … presadzuje myšlienky tzv. „slobodného“ jednotlivca.“
Doteraz som sa domnieval, že ľavicovým politickým programom je sociálny humanizmus – koncept, ktorý vníma civilizáciu, ako spoločenstvo ľudí, spojených a organizovaných v spoločnom záujme jednotlivcov o tvorivý, spravodlivý, humanistickými hodnotami definovaný, pokrok. Slobodný jednotlivec ( bez obmedzení civilizáciou, či spoločnými potrebami a záujmami), je – podľa všeobecnej mienky – liberálnou doktrínou. Chcem sa Vás spýtať, kedy sa snaha po oslobodení človeka od nespravodlivosti a jeho zápas za politickú a ekonomickú slobodu stáva „extrémizmom“?
Zhrnutím Vašej definície je – citujem: „Typickým znakom ľavicového extrémizmu je rozširovanie princípu rovnosti na všetky oblasti života a pre všetkých ľudí. Zdôrazňovaním elementárnej ľudskej rovnosti sa síce zhoduje s princípmi demokratického ústavného štátu, avšak z tohto princípu vyvodzuje dôsledky, ktoré nie sú zlučiteľné s charakterom demokratického právneho štátu.“
Z uvedeného vyplýva, že považujete za extrémizmus princíp rovnosti v niektorých oblastiach života a že sa rovnosť netýka „všetkých“, ale iba niektorých ľudí. Môžem Vás požiadať o uvedenie tých oblastí života, kde je rovnosť Vaším ministerstvom zakázaná? Taktiež Vás prosím, aby ste uviedli, ktorí ľudia nemajú podľa Ministerstva vnútra SR rovnaké práva? Akými vlastnosťami sú títo ľudia a ich skupiny definované, či ide o ich spoločenské postavenie, majetkové pomery alebo iné charakteristiky ( politické názory a pod.)? Keďže vlastnosti sa nutne prejavujú, zaujíma ma, ktoré dôsledky rovnosti sú nezákonné, nezlučiteľné s Vaším „právnym“ štátom . Prosím Vás o uvedenie dôsledkov rovnosti, ktoré Vaše ministerstvo znepokojujú, a ktoré teda považuje za nutné zákonom postihovať?
Vážený pán minister,
keďže Váš úrad plní definovaním „extrémizmu“ funkciu „ministerstva pravdy“, a ústavné práva občanov* a ustanovenia Listiny základných práv a slobôd**svojimi rozhodnutiami relativizuje, chcem Vás požiadať o informáciu kto tvorí a kto riadi tím, ktorý sa zaoberá definovaním povolených a nepovolených názorov. Keďže tieto názory zakladajú cenzúrne opatrenia, ktoré štát realizuje a najnovšie aj trestné stíhanie, považujem za potrebné, aby verejnosť viedla diskusiu o týchto hodnotách priamo s tými, ktorých rozhodnutia môžu ovplyvniť životy tisícov ľudí ale aj budúcnosť Slovenska.
* V Ústave SR v čl. 12 (4) Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach pre to, že uplatňuje svoje základné práva a slobody. V čl. 26 (1) Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. (3) Cenzúra sa zakazuje. (31) Zákonná úprava všetkých politických práv a slobôd a jej výklad a používanie musia umožňovať a ochraňovať slobodnú súťaž politických síl v demokratickej spoločnosti. (32) Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.
**Prvá hlava Listiny…- Všeobecné ustanovenia Čl.1 Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné. Čl.2 (1) Štát je založený na demokratických hodnotách a nesmie sa viazať ani na výlučnú ideológiu ani na náboženské vyznanie.

 

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 207184x
Priemerná čítanosť článkov: 3767x

Autor blogu

Kategórie