Založ si blog

Vyberte si ! ?!

Práve som dopozeral film o experimente na nemeckej strednej škole. Mal ukázať jednoduchosť a hrôzu, s akou je možno revitalizovať fašizmus. Profesor tam imitoval „vodcu“ a vcelku precízne popisoval sociálnu nespravodlivosť ( takú, s akou sme aj my denne konfrontovaní). Vyvolal v mladých dušiach nadšenie pre zmenu a súčasne im ukázal, že to, čo nedokážu ako jednotlivci, môžu ako organizovaná skupina (nazvali sa „VLNA“). Postavili svoju silu proti sprofanovanej politike….Okrem návodu na vybudovanie fašistickej organizácie, mi do očí udrela ambícia produkcie ( a dramaturgie) zdvihnutým prstom „zakázať“ akúkoľvek kritiku oficiálnych pomerov ( bacha, ak vidíte sociálnu nespravodlivosť, aroganciu oligarchie, korupciu politikov, mediálnu manipuláciu „koketujete“ s fašizmom….), môžete byť podozrievaní z priazne voči Kotlebovi a fašizmu.
„Držte huby“, kritika pomerov v ktorých žijete, nahráva fašizmu!

K pocitu, že demagógovia bojujú s demagógmi, aktuálny oficiálny „hon na fašistov“ pridáva potrebu ujasniť si, čo je ešte ľavicové a čo už nie. Meštiacka ľavica ( na strane oligarchov) to má jednoduché, tu je ona, potom sú nejakí ľavicoví extrémisti ( s 0,0% „voličskej podpory) a jediným relevantným konkurentom je „fašizmus“. A ich „prevychováme“ : zakážeme Kotlebovi učiť, odnímeme mu dotácie, kŕdel novinárov sa bude špárať v jeho súkromí a v jeho pätách, budú sledovať a komentovať každý jeho krok (naučíme ho…tvrdí Ľ. Blaha, a organizuje Kaliňák). Možno ho nejaký zúfalec – prokurátor/ sudca v službách režimu aj zavrie ( myslím Kotlebu). Aby mal čas a kľud napísať knihu napríklad s názvom „Moja cesta“ ( neodpustím si ponášku na dzurindovskú „demokratickú“ ídeu: kde je vôľa- tam je cesta). Kaviarenská ( meštiacka) liberálna sociáldemokratická ľavica si „užíva“ nulové preferencie radikálnej ľavice. A neuvedomuje si, že mediálnou politikou, investovanými peniazmi oligarchov –  uzavretím systému  -vháňa voličov, verejnosť do fašistického košiara. V arogantnom postoji, že s tajnými službami, políciou, peniazmi a novinármi – bok po boku- si ľahko poradí s „fašistami“. Ignoruje oficiálny fašizmus na Ukrajine, v Palestíne, medzinárodný terorizmus USA na Blízkom a Strednom Východe ( a v Afrike, Ázii, Južnej Amerike – akurát v Antarktíde nie- aspoň pokiaľ sa neroztopia ľadovce). Doma asistuje komercionalizáci zdravotníctva a školstva ( tak, ako asistovala privatizáciii). Proste učí verejnosť, že arogancia a hrubá sila ( aktuálne – v záujme zisku) sú legitímne. Živí antiemigračné nálady ( v sionistickom záujme izolovať Arabov) a popri tom selektuje utečencov, aby nahradila reptajúcich, lacnou pracovnou silou. Verejnosť, zastrašovaná moslimským terorizmom a legitimizáciou štátneho teroru ( v medzinárodnom aj vnútroštátnom zmysle) je školená, že politické problémy sa najefektívnejšie riešia „silou“. Aj preto už nevidia nič zlé na vulgárnom fašizme ( na hrubý mech-hrubá záplata)….
Pre ľavicu je prioritou – podľa mňa- zápas s oficiálnym štátnym a aliančným fašizmom. ( Nie je náhodné, že fašizmus- štátny i opozičný- môže vzniknúť iba v kapitalizme?….). Budeme antifašisti – ale budeme s ním bojovať tak, že budeme odstraňovať kapitalizmus. kaviarenská ľavica by rada videla, aby sme hruď proti hrudi za jej záujmy bojovali s nebezpečenstvom fašizmu. ( Je navyknutá pred svojimi „profesionálnymi“ vojakmi hnať – ako kanónenfutr proletariát). Rozumná ľavica by nemala strácať svoje antifašistické postoje, ale svoje politické snaženie by mala orientovať na boj s oligarchickým kapitalizmom. Nie my, ale vy – meštiacka, kaviarenská, lliberálnodemokratická a sociálnodemokratická ľavica – si musíte vybrať: či budete na strane kapitálu spolu s ním ochraňovať súčasné pomery alebo budete antifašisti a odstránite oficiálny mainstreamový fašizmus globálnej finančnej oligarchie …. ( Dovolím si Vás upozorniť, že v strachu o svoje majetky oligarchovia vás – ak neudržíte kontrolu na „masami“ jednoducho vymenia za fašistické poriadkové sily. Do lágrov po komunistoch, pošlú/poslali – o niečo neskôr – aj socdemákov….)

Petícia proti „rodovým stereotypom“.

12.02.2020

So záujmom som sledoval inšpiratívne vystúpenie Simony Petrík v TA3. Jej vysvetlenie „rodových stereotypov“ ma motivuje pripraviť petíciu požadujúcu odstrániť zjavnú výhodu mužov, že ich priemerná výška je o 12 cm vyššia ako u žien. Navrhujem, aby vláda (prostredníctvom exekútorov) odrezala mužom oných 12 cm. Referendum by mohlo určiť, či zvrchu, alebo odspodu. [...]

Občerstvenie zdarma ( seno pre Sorosove ovce! )

11.03.2018

Nikto nie je mimo politického diania, a každý by mal mať názor na súčasné dianie na Slovensku. Aspoň pomenovať veci: Ide o majdan – proces, keď globálna oligarchia nie je spokojná s výsledkami volieb, ktoré sama systematicky manipuluje. Uzurpuje si právo určovať správu štátu ( vládu) bez obmedzenia. Chce nominovať vlastných hochštaplerov (Renzi – [...]

Študuješ? Tak rozmýšľaj !

16.02.2018

Podporuj kritické myslenie! Rozmýšľaš? Tak sa spýtaj ! Nebuď obeť propagandy ! Je pravdou, že v socialistickom štáte neboli nezamestnaní a nikto nemusel hľadať podradnú prácu v zahraničí? Naozaj každý absolvent vysokej školy mal zaručené miesto vo svojom, alebo príbuznom odbore a každý maturant a vyučený dostal zamestnanie, spravidla v mieste svojho [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Janošovský Juraj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 208053x
Priemerná čítanosť článkov: 3783x

Autor blogu

Kategórie